Стало відомо, що потрібно вживати при болях у суглобах: поради медиків

Науковці зі США назвали три продукта, здатних полегшити біль у суглобах.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на healthinfo.ua.

Свої рекомендації медики базують на вивченні даних близько шести тисяч осіб.

Клітковина. Експерти поділили добровольців на дві групи – тривалий час одна група харчувалася продуктами, багатими на клітковину, а інша вживала їх в невеликій кількості. У людей з групи, раціон якої був збагачений клітковиною, ризик розвитку запальних захворювань суглобів знизився на 61%.

Разом із тим, продукти з клітковиною позитивно впливають на бактеріальну флору кишечника. Це, своєю чергою, зменшує токсичну дію на організм шкідливих бактерій, що також сприяє зменшенню больових відчуттів.

Оливкова олія. Вчені рекомендують вести до раціону оливкову олію всім, хто зіткнувся з проблемою болю в суглобах. Позитивний вплив цього продукта пояснюється вмістом омега-3 жирних кислот. Вони надають виражений протизапальний і антиоксидантний ефект.

Грейпфрут. У грейпфрутах міститься велика кількість протизапальних сполук, які незамінні при артритах. Завдяки високому вмісту аскорбінової кислоти ефект цих речовин може бути дуже сильним.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про народні методи полегшення болю у суглобах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.